Zulte verliest al voor vierde keer

Bekijk de samenvatting vanaf 0:30

Charleroi heeft de openingswedstrijd van de achtste speeldag met 2-1 gewonnen van Zulte Waregem. De wedstrijd in het Stade du Pays de Charleroi leek lange tijd op een gelijkspel af te stevenen, nadat James Troisi het openingsdoelpunt van Charleroi-aanvaller Kitambala ongedaan had gemaakt. Invaller Galvez Lopez bezorgde de Karolo's vijf minuten voor tijd toch nog de volle buit.

De wedstrijd was nog maar pas op gang gefloten toen de 1-0 al op het scorebord stond op Mambourg. Clément Tainmont legde goed terug tot bij Kitambana en die prikte de openingstreffer tegen de netten. De Karolo's lieten het balbezit aan de bezoekers uit Waregem, maar kwamen er wel het gevaarlijkst uit. Fauré en Kitambala lieten echter na de score te verdubbelen. Aan de overzijde was de beste kans voor Sylla, maar zijn kopbal werd van de lijn gered.

Op slag van rusten kreeg Essevee een nieuwe opdoffer te verwerken. N'Diaye ging driest in op een bedrijvige Tainmont en mocht terecht gaan douchen, waarna de bezoekers nog een helft met tien voort moesten.

Na de onverwachte gelijkmaker van Troisi in het begin van de tweede helft leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen, maar daar besliste invaller Galvez Lopez in de slotfase anders over. Ook Charleroi beëindigde de wedstrijd nog met tien na een rode kaart (twee keer geel) voor Marcq.

In de stand doet Charleroi een uitstekende zaak. Met tien punten uit acht wedstrijden klimmen ze voorlopig naar de zesde plaats. Zulte Waregem blijft onderin hangen. Na de vierde nederlaag van het seizoen blijven de troepen van coach Francky Dury met amper zes punten op de voorlaatste plaats. Enkel Lierse doet voorlopig, met een match minder op de teller, met vijf punten slechter.

 

 

4138 keer bekeken