EL: Belgische clubs met wisselend succes

De Belgische clubs zijn met wisselend succes aan hun Europese campagne in de Europa League begonnen. Club Brugge speelde gelijk tegen Torino (0-0), Standard won van Rijeka (2-0) en Lokeren verloor op verplaatsing van Legia Warschau (1-0).

Club speelt saaie openingswedstrijd

Club Brugge was in het eigen Jan Breydelstadion iets beter dan de Italianen van Torino, maar moest tevreden zijn met een punt. Blauw-Zwart startte met een onuitgegeven elftal, met onder meer Bolingoli en 'Gato' Silva in de basis. In een vrij gesloten eerste helft waren kansen schaars, al was Club wel het dichtst bij een treffer, maar Rode Duivel Jean-François Gillet, de doelman van Torino, ranselde de kopbal van Oscar Duarte vakkundig uit zijn kooi. Na de pauze ging Club iets nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt. De partij werd feller, maar echte kansen bleven uit. Gillet moest wel goed plat op een kopbal van de ingevallen Storm.

Standard pakt zege in slotfase

Standard is goed begonnen aan de groepsfase. De Rouches haalden het op Sclessin met 2-0 van het Kroatische Rijeka. Laurent Ciman en de ingevallen Vinicius Araujo zorgden in de slotfase voor de Luikse treffers. Standard kon in zijn op papier makkelijkste groepswedstrijd nooit overtuigen. Het kreeg in de openingsminuut wel al een goede kans voor Carcela, maar kon die lijn niet doortrekken. Na een troosteloze eerste helft stond de beginscore nog op de tabellen. In minuut 74 mocht Sclessin eindelijk juichen. Het was verdediger Laurent Ciman die al vallend de 1-0 overhoeks binnenkopte. Even later werd het plots 1-1, maar het doelpunt van Vesovic werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Aan de overzijde was het wel raak. De pas ingevallen Braziliaan Vinicius Araujo kopte de gerustellende 2-0 tegen de netten.

Lokeren start met valse noot

Bekerwinnaar Sporting Lokeren heeft de poulefase met een valse noot ingezet. Bij het Poolse Legia Warschau werd het 1-0. Na zo'n acht minuten spelen kwamen de Polen voor het eerst dreigen. Michael Zyro klopte Alexander Scholz op snelheid, en plaatste zijn schuiver maar net naast het doel van Barry Copa. Lokeren was meteen gewaarschuwd, zag ook hoofdcoach Peter Maes, die geschorst in de tribune zat na zijn woede-uitbarsting in de voorronde tegen Hull City. Na de rust kon Legia dan toch een gaatje vinden in de Lokerse defensie. Michal Kucharczyk bediende Miroslav Radovic, die simpel kon binnentikken: 1-0. De Polen bleven nadien dreigen, en Lokeren kon allesbehalve overtuigen. Het gevolg was dat Zyro tien minuten voor tijd op een haar na de 2-0 miste. Ook in de resterende minuten konden de Oost-Vlamingen geen vuist maken.

317 keer gelezen