RSCA stunt net niet tegen Galatasaray

Belgisch kampioen Anderlecht heeft ei zo na voor een stunt van formaat gezorgd tegen Galatasaray. Dennis Praet had Anderlecht op voorsprong gebracht, maar in de 91ste minuut maakte  Burak alsnog gelijk.

Anderlecht was met een klein hartje richting de hel van Istanboel vertrokken, maar al snel werd duidelijk dat die angst niet in de harten van de spelers regeerde. De Brusselaars vingen Galatasaray goed op en tekenden zelfs voor de beste kansen. Mitrovic en Deschacht misten echter de opgelegde kansen.

Defour was na enige twijfel dan toch gestart bij Anderlecht en hij legde in de tweede helft breed op Praet. De jongeling sneed naar binnen en verschalkte Muslera via de paal: 0-1. Galatasaray was van slag, maar een zwak spelende Mitrovic weigerde de Turken definitief uit te tellen.

Deksel op de neus

De thuisploeg ging in de tweede helft nog op zoek naar de gelijkmaker, maar Anderlecht hield al bij al makkelijk stand. Felipe Melo kwam met een laag afstandschot nog dichtbij een doelpunt, maar zijn poging ging nipt naast.

Anderlecht leek op weg naar zijn eerste zege op een openingsspeeldag in de Champions League, maar in de toegevoegde tijd kregen de Brusselaars alsnog het deksel op de neus. Burak kreeg de bal scherp aangespeeld in het strafschopgebied en liet debutant Roef kansloos met een hard schot hoog in het doel.

282 keer gelezen