Reviewcommissie terug aan het werk

De reviewcommissie van de Belgische voetbalbond mag terug aan het werk. De reviewcommissie stond de afgelopen weken op non-actief, omdat ze niet als rechtsgeldig werd beschouwd. Door een reglementswijziging is dit nu wel het geval. De reviewcommissie werd in het leven geroepen in overleg met de 16 eersteklassers. Ze moet scheidsrechterlijke fouten alsnog kunnen rechtzetten.

Vorig seizoen was het zo dat als een scheidsrechter zware overtreding niet opmerkte, de verantwoordelijke speler alsnog geschorst kon worden op basis van tv-beelden. De speler moet dan voor de geschillencommissie verschijnen die dan een straf uitspreekt. Wanneer een scheidsrechter een zware overtreding wel opmerkte maar de verantwoordelijke speler enkel maar een gele kaart gaf, dan kon er niets meer aan gedaan worden.

De reviewcommissie moest dit euvel verhelpen, door ook fases die wel opgemerkt worden door de scheidsrechter toch op een gepaste manier te bestraffen. AA Gent-speler Renato Neto was de eerste die in augustus op die manier strenger werd gestraft. Maar die ontliep zijn straf omdat de reviewcommissie onbevoegd werd verklaard.

Door een reglementswijziging is dit nu verleden tijd en kan de reviewcommissie opnieuw aan het werk. Zij het wel niet met terugwerkende kracht. 

 

140 keer gelezen