Racing Genk en Club Brugge spelen gelijk

De samenvatting van de wedstrijd kan je bekijken vanaf 10:42.

In een matige topper hebben Racing Genk en Club Brugge de punten gedeeld. Twee doelpunten net voor de rust waren zeldzame hoogtepunten in een wedstrijd met weinig uitgespeelde kansen. Logisch met twee ploegen die nog niet volledig op punt staan: Racing Genk is nog zoekende naar een duidelijk systeem, bij Club Brugge kwamen vandaag vier debutanten in actie.

De eerste helft begon goed, maar het hoge tempo duurde maar tien minuten. Daarna teerden beide ploegen vooral op een goede organisatie. Eerst duwde Genk wat door, daarna nam Club de wedstrijd in handen. Toch bleef de laatste pass uit, tot grote kansen kwam het niet.

Net voor de rust brak het dan toch open toen een tot dan toe onzichtbare Thomas Buffel het hoofd van Cissé vond in de zestien: 1-0 voor de thuisploeg. Nog geen minuut later was dat doelpunt al uitgewist. Victor Vazquez zag zijn bal op de lat uiteen spatten, Gedoz werkte met een gelukje zijn eerste voor Blauw-Zwart binnen. De debutant stond wel meer dan een meter buitenspel.

Toch brachten die late doelpunten geen inspiratie in  de tweede helft. Ook nu slaagden beide ploegen er te weinig in om goeie combinaties op de mat te leggen. Nikola Storm kreeg na tien minuten de beste kans toen Gedoz de bal panklaar legde, maar zijn schot ging naast.

Rond het uur was er dan toch wat opwinding. Eerst had Köteles de grootste moeite met een schot van Vazquez, enkele minuten later had Mboyo de 2-1 aan de voet. Hij schoot over. Ondertussen had Club Brugge nog twee debutanten het veld in gestuurd: flankspeler Izquierdo en Obbi Oularé, zoon van Genk-icoon Souleymane Oularé.

Zij zorgden voor wat extra vinnigheid vooraan bij de Bruggelingen, maar de scherpte ontbrak om echt gevaarlijk te zijn.

In het slot van de wedstrijd was de fut er aan beide kanten duidelijk uit. Het was Racing Genk dat nog het meeste aandrong, maar eerst kreeg De Ceulaer zijn voet niet goed tegen een klutsbal, daarna zag Buffel hoe zijn verraderlijke voorzet in de handen van Ryan belandde. In de extra tijd had Club Brugge nog een strafschop kunnen krijgen, maar een handsbal van Castagne werd niet bestraft. Het bleef uiteindelijk 1-1.

6873 keer bekeken