Anderlecht niet voorbij Lierse: 2-2

Bekijk het matchverslag vanaf: 01:51 en de reacties vanaf: 08:36

Landskampioen Anderlecht is zaterdag in de openingswedstrijd van de zevende speeldag in de Jupiler Pro League niet verder geraakt dan een 2-2 gelijkspel op het veld van rode lantaarn Lierse.

Paarswit, met debutant Colin op de rechtsachter, had na 5 minuten eigenlijk met 0-1 moeten leiden. De goal van Acheampong werd evenwel onterecht afgekeurd wegens buitenspel.

Kort voor de pauze kwam de thuisploeg, met de nieuwe coach Stojanovic op de bank, op voorsprong. Wanderson krulde de bal knap voorbij Proto in de kruising.

Vijf minuten na de kampwissel haalde Acheampong zijn gram toen hij met een schot kon gelijkmaken. Anderlecht kwam in minuut 70 via Mitrovic dicht bij de 1-2 maar de Serviër zag zijn afgeweken poging uiteenspatten op de lat.

Vijf minuten later hing de bal toch tegen de netten, maar Acheampong zag zijn tweede goal opnieuw onterecht afgekeurd wegens buitenspel.

Acht minuten voor tijd kregen de Brusselaars loon naar werken. Invaller Cyriac rondde een assist van Defour af.

Lierse maakte diep in de toegevoegde echter nog gelijk. Ngawa kopte van dichtbij binnen.

In de stand verstevigt Anderlecht zijn leidersplaats met 15 op 21, vier punten meer dan eerste achtervolger Moeskroen-Péruwelz. Lierse beent onderin Waasland-Beveren bij met 5 op 21.

16119 keer bekeken