KBVB: Martens blijft, ondanks "fouten"

Steven Martens blijft aan als CEO van de Belgische voetbalbond. Dat heeft de raad van bestuur beslist. Die vond wel dat er “interne fouten” zijn gemaakt, maar “behoudt het vertrouwen in de voltallige directie.” De raad van bestuur kondigt wel aan dat er actie zal ondernomen worden om dergelijke fouten te vermijden.

Steven Martens moest zich vanmiddag voor de raad van bestuur verdedigen over verschillende zaken waardoor hij in opspraak was gekomen, zoals te dure contracten en premies voor hemzelf en zijn entourage, de 300.000 euro voor het niet-geannuleerde spelersvrouwenhotel in Brazilië, en de mogelijke belangenvermenging met het productiehuis van Vincent Kompany.

Uiteindelijk kwam er weinig van dat alles echt aan bod op de vergadering, maar toch sprak de raad van bestuur uiteindelijk zijn vertrouwen uit in de voltallige directie, waaronder CEO Steven Martens en zijn rechterhand Bob Madou. Voorzitter François De Keersmaecker zei wel dat er intern fouten zijn gemaakt en dat er in de toekomst nauwer zal worden toegekeken.

320 keer bekeken