Onrust bij Belgische voetbalbond

Steven Martens, CEO van de Belgische voetbalbond moet zich vandaag verantwoorden tegenover de raad van bestuur van de KBVB. Die willen Martens en het managementteam aan de tand voelen over het financiële (wan)beleid van de voetbalbond.

Een eerste punt is dat er moet bepaald worden in hoeverre Steven Martens verantwoordelijk is voor enkele hoge bonussen en zware contracten. Niet alleen over zijn eigen contract, maar ook over het contract van bondscoach Marc Wilmots en business director Bob Madou, rechterhand van Martens, is er veel onduidelijkheid.

Een tweede punt is het hotel dat geboekt werd voor de spelersvrouwen op het WK in Brazilië. Dat hotel werd nooit geannuleerd en moet dus betaald worden. Dit kost de voetbalbond een slordige 300 000 euro. Voor deze fout werd teammanager Nicolas Cornu al ontslagen, maar de rol van Steven Martens wordt ook onderzocht.

Een derde punt heeft te maken met kapitein Vincent Kompany en mogelijke belangenvermenging. Het productiehuis van Kompany, Bonka Circus, mag een programmareeks maken rond de Rode Duivels. Hier vraagt de raad van bestuur zich af of dit wel kan en of deze opdracht niet naar een ander prodcutiehuis moest gaan.

Tegelijkertijd moeten er ook vragen gesteld worden bij de rol van de raad van bestuur. Het feit dat zij pas na het WK in Brazilië duidelijkheid eisen van Steven Martens duidt erop dat zij voorheen niet genoeg controle hebben uitgeoefend op de rol van Martens en zijn managementteam. De soap rond de voetbalbond blijft voorlopig dus duren. 

 

149 keer bekeken