Rode Duivels te sterk voor Australië

De Rode Duivels hebben in het Maurice Dufrasnestadion een oefenmatch tegen Australië met 2-0 gewonnen. Dries Mertens en Axel Witsel tekenden voor de doelpunten. België hoefde niet het allerbeste voetbal boven te halen om de Australiërs uit verband te spelen. Een licht geblesseerde Vincent Kompany speelde de hele wedstrijd mee. 

Een eerste waarschuwing van de Belgen kwam in de twaalfde minuut, toen Dries Mertens een lage schuiver op de Australische doelman Mathew Ryan (Club Brugge) afstuurde, die evenwel kon pareren. Zes minuten later schoot Kevin De Bruyne een pass van Steven Defour tegen de lat. In de rebound kon Dries Mertens de bal binnenwerken: 1-0. In minuut 22 moest Thibaut Courtois een schotje van Tim Cahill keren, zonder al te veel moeite. De Belgen behielden daarna het overwicht. Een poging van Divock Origi (45') van op afstand was de laatste poging voor de rust.

Ook na de pauze bleef het initiatief bij de Duivels. Met schoten van Kevin De Bruyne, Axel Witsel en Dries Mertens, allen rond het uur. De poging van De Bruyne likte overigens de doelpaal, zo dicht was de Wolfsburg-speler bij een doelpunt. Veertien minuten voor tijd scoorde Witsel wél de 2-0, met een hard schot van op de rand van de zestien meter liet hij Ryan kansloos. Zes minuten voor tijd kwam invaller Adnan Januzaj nog dicht bij zijn eerste doelpunt voor de Rode Duivels na een knappe kapbeweging en dito trap, maar Mathew Ryan stond pal. In de slotfase bleef de score op het bord.

 

1860 keer gelezen