Club en Anderlecht delen de punten

De samenvatting van de wedstrijd is te bekijken vanaf 00:56 en de reacties vanaf 14:25.

De topper tussen Club Brugge en Anderlecht is op een 2-2-gelijkspel geëindigd. Anderlecht kwam snel op voorsprong dankzij doelpunten van Defour en Mitrovic, maar in de tweede helft herstelde Club Brugge het evenwicht en kwam het langszij via Jorgensen en Engels.

Paars-Wit begon uitstekend aan de partij. Al in de zevende minuut knalde recordaankoop Steven Defour de 0-1 vanop 25 meter erg mooi voorbij doelman Ryan tegen de Brugse netten.

Negen minuten later stond het zelfs al 0-2 in Jan Breydel. Een sterk spelende Dennis Praet ging knap door op links en zette perfect voor, sluipschutter Aleksandar Mitrovic knikte simpel binnen.

Meteen na rust lukte Club de aansluitingstreffer. Proto redde eerst knap op een vrije trap van Castillo en de rebound van Storm, maar tegen de intikker van de ingevallen Jörgensen had hij geen verhaal.

In minuut 68 hingen de bordjes in evenwicht toen Engels een vrije trap van Vazquez subtiel in doel verlengde.

Daar bleef het bij, al kregen beide teams nog enkele kansen. Club moest in de slotfase nog met zijn tienen verder na de tweede gele kaart van Castillo.

In de stand blijft Anderlecht leider. Het heeft 14 punten, drie meer dan eerste achtervolger Moeskroen-Péruwelz. Club Brugge is zesde met negen punten.