"Belangrijk dat Club Europees speelt"

Club Brugge heeft zich gekwalificeerd voor de groepsfase van de Europa League. Het kwam nooit in de problemen tegen de Zwitserse ploeg Grasshopper Zürich. Victor Vazquez maakte een mooi doelpunt: “We zijn heel blij”, zegt hij, “maar ook moe, we hebben d afgelopen twee weken al veel wedstrijden gespeeld. Maar we gaan deze goeie vorm aanhouden en ons focussen op de wedstrijd van zondag tegen Anderlecht.”

Björn Engels was na afloop blij dat Club nog eens de nul kon houden. “Dat doet deugd. Het is ook belangrijk voor Club dat het Europees speelt, zo kunnen we meer ervaring opdoen.”

Trainer Michel Preud’homme countert met de kwalificatie meteen de kritiek van vorig jaar, toen Club Brugge geen Europees voetbal heeft gespeeld.

Zwitserse hooligans

Voor en na de wedstrijd zijn tien Zwitserse supporters door de Brugse politie opgepakt. Ongeveer 250 Zwitsers woonden de match bij. De fans van Grasshopper Zürich staken onder andere Bengaals vuur af. Ook voor de match zorgden ze al voor overlast door in brievenbussen te plassen en bier te stelen uit een frituur. Eén speler zal zich  binnenkort voor de rechtbank moeten verantwoorden voor het afsteken van zijn broek.