Club Brugge met winst naar Europa

Club Brugge heeft zich donderdagavond zonder al te veel moeite geplaatst voor de groepsfase van de Europa League voetbal. Blauw-Zwart won na de heenmatch (1-2) ook de terugwedstrijd in de vierde en laatste voorronde tegen het Zwitserse Grasshopper Zürich.

De Spanjaard Victor Vazquez maakte na 62 minuten de enige treffer in de partij. Zo gaan vrijdag drie Belgische teams - naast Club ook Standard en Lokeren - in de urne voor de loting van de groepsfase.

Club zat na de 1-2 zege in de heenmatch van een week geleden op rozen en controleerde de eerste helft. De Zwitsers kregen wel enkele mogelijkheden, maar bij rust stond de brilscore nog op het bord.

Subliem lobje van Vazquez

Na de pauze kregen de West-Vlamingen meer ruimte. Iets voorbij het uur bezegelde Vazquez het lot van de Zwitsers, hij verschalkte goalie Davari met een subliem lobje vanuit een scherpe hoek. Nadien speelde Club Brugge de partij volwassen uit, de kwalificatie kwam vrijwel nooit in gevaar.

Eerder op de avond had ook Lokeren zich al voor de groepsfase geplaatst. De Waaslanders zorgden voor een stunt door Hull City uit te schakelen (heen 1-0, terug 2-1). Standard is de derde Belgische club in de groepsfase, het werd opgevist uit de vierde voorronde van de Champions League na dubbel verlies tegen Zenit. De loting wordt vrijdag (13u) in Monaco gehouden, 48 deelnemers worden in twaalf poules van vier onderverdeeld.

1369 keer gelezen