Lokeren met stunt naar groepsfase

Bekerwinnaar Lokeren heeft zich donderdagavond voor het eerst in de clubgeschiedenis geplaatst voor de groepsfase van de Europa League voetbal. Het was over twee wedstrijden te sterk voor de Engelse Premier League-club Hull City. De Waaslanders verloren de terugwedstrijd in het KC Stadium met 2-1, maar mogen een ronde verder dankzij de 1-0 winst uit de heenmatch.

Voor Lokeren kon de partij niet slechter beginnen. Doelman Davino Verhulst verkeek zich op een voorzet van Maynor Figueroa. Robert Brady pakte het geschenk graag uit: 1-0 voor Hull City na amper zes minuten spelen.

Na rust kwam Lokeren wat vinniger uit de kleedkamers, en dat rendeerde vrijwel meteen. In minuut 49 werkte Jordan Remacle met een hard schot de bal voorbij McGregor: 1-1 en Lokeren opnieuw virtueel naar de poulefase.

Bal in extremis van de lijn gehaald

Het antwoord van Hull kwam echter even snel. Denis Odoi raakte de bal met de hand binnen de zestien, Brady zette de elfmeter om met zijn tweede doelpunt van de avond: 2-1. Peter Maes liet zich niet onbetuigd en protesteerde hevig. Hij werd door ref Ovidiu Hategan naar de tribunes verwezen en zag vandaar nog een doelpunt van Alexander Scholz afgekeurd.

Een rode kaart voor Hull-aanvaller Yannick Sagbo deed de wedstrijd uiteindelijk in een beslissende plooi vallen, maar heel Lokeren moest nog zijn adem inhouden toen Alexander Scholz in de absolute slotseconden een bal van Hull van de lijn moest halen.

Lokeren hield stand en zorgde voor een stunt van formaat. Vrijdag kent het zijn drie opponenten in de groepsfase.

2441 keer gelezen