Xabi Alonso op weg naar Bayern

Opnieuw staat er een grote transfer te gebeuren. De Spanjaard Xabi Alonso staat op het punt om Real Madrid in te ruilen voor Duits kampioen Bayern München. De 32-jarige middenvelder heeft zelf al een overeenkomst met Bayern, en ook tussen beide clubs lijkt een akkoord niet meer veraf. Dat heeft Bayern zelf bekend gemaakt op een persconferentie. De transfersom zou om en bij de 10 miljoen euro liggen. 

Xabi Alonso speelde al sinds 2009 voor de ‘Koninklijke’. Hij won er een titel, twee bekers en vorig jaar de Champions League. Voordien speelde Xabi Alonso voor Liverpool, met de Engelsen won hij in 2005 ook de Champions League. Alonso werd ook twee keer Europees kampioen en een keer wereldkampioen met Spanje. Hij speelde uiteindelijk 114 voor ‘La Roja’. Deze week maakte hij nog bekend dat hij het voor bekeken hield als international.

Bij Bayern wordt Xabi Alonso de vijfde Spanjaard in de selectie van de Spaanse trainer Pep Guardiola. Bij Real leek hij na het aantrekken van James Rodriguez en Toni Kroos, en het verlengd verblijf van Sami Khedira niet langer zeker van een basisplaats. Eerder deze week liet Real Madrid ook al Angel Di Maria voor 75 miljoen euro naar Manchester United vertrekken. Met Xabi vertrekt er nu mogelijks een tweede boegbeeld bij Real.

 

 

 

182 keer gelezen