Cercle Brugge pakt eerste drie punten

Cercle Brugge heeft zondag op de vijfde speeldag zijn eerste zege van het seizoen geboekt. Lokeren was slachtoffer van dienst. Het werd 1-0 dankzij een doelpunt van Junior Kabananga in de 26e minuut.

Lokeren begon de match met een licht B-elftal. Persoons en Dutra zaten op de bank. Kaya en Leye kregen hun kans in het basiselftal. Op het eerste zicht had Lokeren de controle over de wedstrijd, maar echt uitgesproken kansen creëerde het niet. Halfweg de eerste helft was het Cercle Brugge dat tegen de gang van het spel in wist te scoren. Na balverlies op het Lokerse middenveld was er de jonge Valck die de bal mooi voorbracht en Kabananga die aan de tweede paal de bal voorbij Cercle-doelman Verhulst schoof, 1-0 voor de thuisploeg. Niet veel later kreeg Nil De Pauw een geweldige kans op de gelijkmaker, maar hij besloot op doelman Werner.

De tweede helft was volledig voor Lokeren, dat kans na kans kreeg, maar de bal wilde er maar niet in. Eerst was er een geweldige redding van Werner op een schot van Ngolok, dan was er Scholz die een hoekschop op de lat kopte en vervolgens was er invaller Abdurahini die in het zijnet besloot. Maar de grootste kans van de avond was alweer voor Nil De Pauw. De Lokeren-middenvelder ging alleen op keeper Werner af, maar plaatste de bal onbegrijpelijk naast het doel. Voor één keer zat het mee voor Lorenzo Staelens en zijn jongens en zo behaalt Cercle Brugge de eerste overwinning van het seizoen.

Cercle verloor ook nog maar één keer, drie keer speelde het gelijk. Met zes punten is de vereniging tiende in de stand. Lokeren is met zeven punten zevende.

3493 keer bekeken