Matig Anderlecht dankt Kabasele

Bekijk de samenvatting van RSC Anderlecht - Waasland-Beveren vanaf 16:39 en de reacties vanaf 23:48.

Landskampioen RSC Anderlecht heeft zondag op de vijfde speeldag in de Jupiler Pro League met het kleinste verschil gewonnen van een moedig Waasland-Beveren, dat bijna een uur kon standhouden in het Astridpark. Het was de eerste wedstrijd voor recordaankoop Steven Defour in het Paars-witte shirt. Nathan Kabasele, de vervanger van de geblesseerde Andy Najar, scoorde na een hoekschop na 55 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd.

Vanaf de eerste minuut werd meteen duidelijk dat Waasland-Beveren het balbezit en het spel aan Paars-Wit zou laten. De eerste tien minuten brachten weinig gevaar, want Anderlecht vond niet meteen een gaatje in de gele muur achterin bij Waasland-Beveren. Het was middenvelder David Hubert die nog het meest kon dreigen met een volley die een metertje naast het doel van Silvio Proto ging. Anderlecht voetbalde veel te traag en rekende op flitsen van Suarez om het spel open te breken. Eén keer lukte hem dat bijna, maar zijn pass op Mitrovic was net te hard. Een eerste helft om snel te vergeten.

Anderlecht kwam een stuk gretiger uit de kleedkamer en voetbalde in vijf minuten evenveel kansen als in de eerste helft bij elkaar. Al bleven het vaak halve kansen. Na tien minuten werd Waasland-Beveren een eerste keer opgeschrikt toen verdediger Robson een voorzet bijna in eigen doel kopte. De bal ging gelukkig voor hem op de lat. Bij de corner die hierop volgde was het wel raak. Bram Nuytinck verlengde slim de corner tot bij Nathan Kabasele. De jonge aanvaller mocht de bal in de zestien controleren en schoot hard naast de paal zijn eerste treffer van het seizoen binnen. 1-0 en dat was ook meteen de eindstand. Suarez kon tien minuten voor tijd bijna de score verdubbelen, maar zijn schot ging net naast. Naar het einde van de match toe speelde Anderlecht nog met vuur, maar Destorme en invaller Deflem konden niet scoren.

Dankzij de vierde competitiezege van het seizoen komt Paars-wit na vijf speeldagen met dertien punten alleen aan de leiding. De recordkampioen profiteert zo optimaal van het puntenverlies van AA Gent, dat vrijdagavond met 3-2 de boot inging op bezoek bij Racing Genk. De Gentenaars volgen in de stand met tien punten op de tweede plaats. KV Oostende en promovendus Westerlo staan met negen punten respectievelijk op de derde en de vierde plaats. Club Brugge, de nummer vijf in de stand met acht punten, gaat om 18u nog op bezoek bij KV Mechelen. Als Club wint, springen ze met elf punten naar de tweede plaats, op twee stuks van de leider. Waasland-Beveren miste zijn seizoensstart volledig en blijft met twee op vijftien alleen laatste. Cercle Brugge, de voorlaatste in de stand, en Lokeren sluiten om 20u in het Jan Breydelstadion de vijfde speeldag af. Lokeren, zevende in de stand met zeven punten, kan in geval van winst een uitstekende zaak doen in het klassement.

 

8610 keer bekeken