Charleroi behaalt eerste zege

Bekijk de samenvatting van Lierse - Charleroi vanaf 1:11 en de reacties vanaf 7:31

Lierse en Charleroi begonnen met enige vertraging aan de wedstrijd na een akkefietje met Charleroi-voorzitter Mogi Bayat. De scheidsrechter vond de fluo groene truitjes van Charleroi te veel op de gele van Lierse vond lijken en dus moesten de Zebra’s met witte truitjes van Lierse aantreden. Dat was niet naar de zin van Bayat, maar uiteindelijk kon er toch gevoetbald worden op het Lisp.

Het wachten deed de spelers geen goed, want de eerste helft leverde amper uitgespeelde kansen op en was er één om snel te vergeten. De tweede helft bracht in eerste instantie niet veel beterschap. Tot het moment waarop Lierse enkele minuten met 10 man op het veld stond, omdat Buysens met een zware knieblessure het veld af moest. Op dat moment maakte Charleroi uit het niets de 0-1. Op een snelle counter besloot Kitambala eerst op doelman Berezovsky. Die moest de bal eerst lossen en in een misverstand met zijn verdediger Bensebaini grabbelde de Lierse-doelman vervolgens naast de bal. Kitambala wist de bal te heroveren en kon zo makkelijk de 0-1 binnen schieten. Nog geen twee minuten later stonden de jongens van Stanley Menzo te slapen op een vrije trap en na wat gerommel kon opnieuw Kitambala de bal makkelijk binnen leggen. Net zoals in de eerste helft viel het spel hierna weer stil. Enkel Charleroi kon nog eens dreigen, toen Tainmont de 0-3 aan de voet had, maar net niet aan de bal kon. Lierse kon nooit dreigen en zo bleef het 0-2.

Charleroi behaalt zo zijn eerste overwinning van het seizoen en komt net zoals Lierse met 4 punten op een gedeelde 11de plaats.

3472 keer bekeken