Standard mist twee strafschoppen

Bekijk hier de samenvatting van Standard - Westerlo vanaf 1:02 en de reacties vanaf 7:44.

Op de vijfde speeldag in de hoogste nationale voetbalafdeling hebben Standard Luik en Westerlo zaterdag 2-2 gelijkgespeeld. Bij de rust stond Westerlo 1-2 voor. Westerlo beëindigde de wedstrijd met tien. Maxime Annys kreeg twintig minuten voor tijd rood. Maar de absolute antiheld was Paul José Mpoku. Hij mistte twee strafschoppen voor Standard en liet zo zijn ploeg zwaar in de steek.

Frédéric Gounongbe zette de bezoekers al snel op voorsprong. Na vier minuten duwde hij op voorzet van Aoulad de 0-1 makkelijk binnen. De Standard-verdedigers stonden erbij en keken ernaar. Dertien minuten kwam Standard gelijk toen Jeff Louis na een mooie aanval op links, via Mpoku en Van Damme, de bal hard door de benen van Westerlo-doelman Koen Van Langendonck, 1-1. de stand weer in evenwicht. In de 33e minuut was het opnieuw Gounongbe die scoorde voor Westerlo. Op de counter schoot hij de 1-2 mooi binnen na een mooie doorsteekpass van weeral Aoulad. Zo ging Standard met een 1-2 achterstand de rust in.

De tweede helft was Standard een stuk gretiger en dat werd in de 56e minuut beloond met een doelpunt van Igor de Camargo.  Standard ging hierna voluit voor de winst, maar Westerlo bleef op miraculeuze wijze overeind. Ook op strafschop lukte het Standard niet. Annys moest na 70 minuten gaan douchen, nadat hij de bal met de hand uit doel ranselde. Scheidsrechter Serge Gumienny legde de bal een eerste keer op de stip. Paul José Mpoku nam zijn verantwoordelijk, maar knalde de bal op de lat. Na een fout op van Jelle Van Damme binnen de zestien mocht Mpoku zeven minuten voor tijd opnieuw vanaf elf meter aanleggen. Deze keer trapte hij de bal links naast doel. Twee dure missers voor Standard, waar de crisis altijd om de hoek loert. 

Over de hele wedstrijd had Standard dertig doelpogingen, waarvan zeventien binnen het kader. Westerlo kon daar drie doelpogingen, waarvan twee binnen het kader, tegenover stellen. Het bleef dus 2-2 en zo blijft Westerlo ongeslagen na vijf speeldagen. Na twee zeges en drie gelijke spelen is de Kempense club met negen punten derde in de stand, op één punt van RSC Anderlecht en AA Gent. Standard is met zeven punten zevende.

 

 

 

8521 keer bekeken