Eerste overwinning voor Racing Genk

Bekijk het matchverslag vanaf 1:15 en de reacties vanaf 8:55.

De ban is gebroken voor Racing Genk. Het heeft onder het oog van de nieuwe coach Alex McLeish zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt. Genk won thuis met 3-2 van AA Gent. Tornike Okriashvili, deze week nog negatief in het nieuws, maakte de winnende treffer voor de Limburgers.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Racing Genk. Op het kwartier maakte Cissé er 1-0 van na een knappe aanval. De Ivoriaan controleerde een voorzet van Buffel en knalde dan hard binnen. Enkele minuten later stond het al 2-0. Opnieuw een perfecte voorzet van Buffel, en deze keer was het Mboyo die op de juiste plaats stond. De spits devieerde de bal voorbij een kansloze Sels.

Lang kon Genk niet van deze voorsprong genieten, want op 4 minuten tijd zette Gent de scheve situatie recht. Eerst verdween een afstandsschot van Brecht Dejaegere  in de verste hoek en enkele minuten later krulde Milicevic een vrije trap voorbij Köteles.

De tweede helft was veel minder aantrekkelijk dan de eerste, maar toch was het Genk die de wedstrijd naar zich toe trok. Uitgerekend Tornike Okriashvili maakte er op assist van Anele, die andere vechtersbaas, 3-2 van. De opluchting was groot bij de Limburgers. Wel waren er een aantal supporters die om het ontslag van Gunter Jacob riepen. Dat werd beantwoord door boegeroep van een ander deel van de supporters. Ondanks alles heeft Racing Genk z’n eerste overwinning van het seizoen binnen.