Brugge wint met 1-2 van Grasshoppers

Club Brugge is goed begonnen aan de laatste voorronde van de Europa League. Het won de heenwedstrijd tegen Grasshopper Zürich met 1-2. De troepen van coach Michel Preud'homme maakten in de eerste helft een achterstand ongedaan. De terugmatch in het Jan Breydelstadion wordt volgende week donderdag om 21u00 afgewerkt.

Club kende een absolute droomstart, want al na amper 50 seconden kwam Victor Vazquez in het Zwitserse strafschopgebied. Grasshopper-doelman Vaso Vasic was geklopt, maar het schot van de Spanjaard knalde op de paal. In minuut negen verstomde de Brugse aanhang, want via een rush op links kon Michael Lang de bal binnenschieten. De Brugse rechtsachter Thomas Meunier kon niet anders dan de bal tegen de eigen touwen te deviëren: 1-0 voor de Zwitsers.

Blauwzwart kon zich vier minuten later al herpakken. De voorzet van Nikola Storm kwam tegen de knie van Waldemar Sobota en ging in doel: 1-1. Op de counter leverde Meunier één minuut later de assist voor de 1-2. Tien minuten na de rust kreeg Nikola Storm een grote kans op 1-3. Via een pass van Jesper Jorgensen kwam de jonge Belg alleen voor het Grasshopper-doel, maar Vasic kon hem in extremis van een zeker doelpunt houden. Sobota probeerde de rebound maar schoot net over het doelkader.

Michel Preud'homme was na afloop tevreden met de zege op verplaatsing, maar hamert erop dat Club z'n schaapjes nog niet op het droge heeft: "in voetbal moet je nooit denken dat het al gedaan is." 

2293 keer bekeken