Standard verliest met 0-1 van Zenit

Standard-Luik heeft zijn heenwedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg in de laatste voorronde van de Champions League niet kunnen winnen. De Luikenaars verloren met 0-1 van Zenit. De terugwedstrijd in het Petrovski-stadion in Sint-Petersburg is volgende week dinsdag al om 18u00 Belgische tijd.

De Russen konden vooral in de eerste helft het spel bepalen. Een knappe aanval in minuut 16 zorgde voor de 0-1 op naam van Zenit. Hulk gaf de bal voor doel, waar Oleg Shatov keeper Eiji Kawashima met een beheerst schot kansloos liet. Enkele seconden voor de rust kwamen de Luikenaars nog goed weg toen de Colombiaan José Salomon Rondon een bal op de lat schoot.

Tien minuten na de rust kon de Schotse Standardspits Tony Watt tot zijn eigen verbazing alleen op Zenit-doelman Joeri Lodygin af, na een individueel foutje van verdediger Domenico Criscito, maar hij schoot te makkelijk op de vuisten van de Rus. Op zeven minuten van het einde zette Jeff Louis doelman Lodygin opnieuw aan het werk met een afstandsschot vanaf zo'n 20 meter. In de 92e minuut was er nog een ultieme kans voor Igor De Camargo, maar met zijn kopbal kon hij niet voor de gelijkmaker zorgen.

1107 keer bekeken