Transferverbod voor Barcelona

Barcelona heeft nu toch een transferverbod aan zijn broek. De Catalaanse grootmacht kreeg van de FIFA in april al een verbod opgelegd om spelers te kopen. Ze gingen in beroep, waardoor het transferverbod voorlopig opgeschort werd. Hierdoor kon Barcelona deze zomer onder andere Luis Suarez en Thomas Vermaelen aantrekken. Maar nu is het beroep definitief verworpen. Barcelona mag de komende twee transferperiodes (januari en zomer 2015) geen spelers meer aantrekken.

De oorspronkelijke straf, een transferverbod voor de komende twee transferperiodes, wordt nu bevestigd. In april kreeg Barcelona deze straf van de wereldvoetbalbond FIFA, omdat ze inbreuken hadden begaan bij de transfers en registratie van verschillende minderjarige spelers. Het beroep dat Barcelona aantekende is vandaag door FIFA verworpen. De Catalanen moeten daarnaast ook een geldboete betalen.

Toch lijkt Barcelona gewapend te zijn voor de toekomst, want door het beroep konden ze deze zomer wel transfers doen. Barcelona legde in totaal meer dan 150 miljoen euro op tafel voor Marc-André Ter Stegen, Claudio Bravo, Jérémy Mathieu, Ivan Rakitic, Luis Suarez en onze landgenoot Thomas Vermaelen. Het mag van de FIFA wel nog spelers verkopen tijdens de komende twee transferperiodes.

Barcelona heeft al gereageerd, ze gaan niet akkoord met de beslissing van FIFA en trekken naar het Internationaal Sporttribunaal TAS.

 

 

 

409 keer gelezen