Gent mee leider na 3-1 tegen Zulte Waregem

Bekijk de samenvatting van AA Gent - Zulte Waregem vanaf 15:49 en de reacties vanaf 23:30.

AA Gent heeft zondagavond zijn derde zege op rij geboekt. De Buffalo's klopten in de eigen Ghelamco Arena Zulte Waregem met 3-1 en komen zo (al dan niet voorlopig) aan de leiding in de stand. De eerste helft tussen beide teams leek op 0-0 te gaan eindigen, tot Sylla in de slotfase Essevee op 0-1 bracht.

Op het uur kreeg de thuisploeg dé kans om langszij te komen. De bal ging op de stip, de elfmeter van Sven Kums werd echter knap gered door doelman Bossut. Gent bleef echter komen en in de 69ste minuut was het toch raak. Het was uitgerekend de pas ingevallen Habib Habibou (ex-Essevee) die van dichtbij raak trof. De Buffalo's gingen door op hun elan en twee minuten later trapte Milicevic de 2-1 via de paal tegen de netten. 

Zeven minuut voor affluiten deed diezelfde Milicevic de boeken helemaal toe door een strafschop om te zetten: 3-1. In de ultieme slotfase kreeg Zulte Waregem-middenvelder Skulason nog een tweede gele kaart. In de stand komt Gent nu op tien punten. Zulte Waregem blijft op vier punten steken.

Bekijk de samenvatting van AA Gent - Zulte Waregem in Stadion vanaf 15:40.