Standard met de billen bloot

Bekijk de samenvatting vanaf 12:05, de reacties vanaf 19:30

Moeskroen-Péruwelz in de Waalse derby Standard vernederd met zware 5-2 cijfers. Bij de rust stonden de Henegouwers al 3-2 voor na een zeer aangename eerste helft. In de tweede helft diepte de fusieclub de score nog verder uit. Standard pakt nul op zes, Moeskroen-Péruwelz springt door de overwinning over Standard, het heeft nu zeven punten.

Standard, dan toch niet met een B-elftal aan de aftrap, kwam al na 12 minuten op voorsprong. Het was Igor De Camargo die met een schitterende knal de Henegouwse goalie Cros te grazen nam. Lang konden de Rouches niet van hun voorsprong genieten, want twintig minuten later stond het al 3-1. De fusieploeg maakte gelijk via Diaby, kwam vier minuten later op voorsprong via Badri en na de tweede van de avond van Diaby werd het 3-1. Op slag van rust lukte Tony Watt na een knap schot nog de aansluitingstreffer. Twintig minuten na rust kopte de volledig vrijstaande Delacourt de 4-2 tegen de touwen, vier minuten voor affluiten maakte Badri het feest compleet: 5-2.

Voor Standard is het de tweede nederlaag op rij. Het is een slechte generale repetitie voor de heenwedstrijd in de laatste voorronde van de Champions League tegen Zenit Sint-Petersburg.

 

 

 

8689 keer bekeken