Open brief Van Buyten

Daniel Van Buyten (36) bevestigt donderdag in een open brief dat hij een punt zet achter zijn carrière.

"Een belangrijke beslissing is vaak moeilijk te nemen. De voorbije dagen heb ik dat gemerkt", schrijft 'Big Dan'. "Ik wilde als afscheid van mijn carrière een groots WK spelen en zo mijn land iets teruggeven van wat ik heb gekregen."

Van Buyten zegt dat hij, ondanks zijn invallersstatuut bij Bayern München, hard heeft gewerkt om er te staan in Brazilië. "Mijn lichaam heeft afgezien", zegt hij.

Na zijn uitstekende WK kreeg Van Buyten verschillende aanbiedingen. "Ook van Anderlecht. De inspanningen die zij hebben geleverd, hebben mij diep geraakt. Maar wie mij kent, weet dat ik me 100 procent inzet als ik me verbind aan een project. Ik heb het wel degelijk geprobeerd de voorbije weken, maar mijn lichaam zegt dat het onmogelijk is. Ik wil een club als Anderlecht en haar supporters niet teleurstellen."

Van Buyten wijst "met veel spijt" het aanbod van Anderlecht af en prijst het bestuur van de landskampioen als 'gentlemen'.

"Nu begint een nieuw leven voor mij. Ik wil meer tijd doorbrengen met mijn vrouw, kinderen en de mensen van wie ik hou."

 

285 keer gelezen