Ribéry stopt als Frans international

Franck Ribéry heeft woensdag in een interview met het Duitse Kicker aangekondigd dat hij een punt zet achter zijn carrière als international. Ook tijdens het afgelopen WK in Brazilië maakte de 31-jarige flankaanvaller overigens al geen deel uit van de selectie van de Franse nationale ploeg. Een lumbago gooide toen roet in het eten.

"Ik voel dat dit het goede moment is om een punt te zetten achter mijn carrière als international", aldus Ribéry, die in 81 wedstrijden voor "Les Bleus" 16 keer de weg naar doel vond. Zijn laatste interland dateert van 5 maart 2014. Toen haalde Frankrijk het in een oefeninterland met 2-0 van Nederland.

"Ik wil meer tijd doorbrengen met mijn familie en ga me voortaan concentreren op mijn werk bij Bayern München. Bovendien is het moment aangebroken om de jonge Franse talenten een kans te geven om zich te bewijzen. Tijdens het WK hebben ze dat alvast met verve gedaan."

Woensdagavond wordt het Duitse voetbalseizoen op gang getrapt met de Supercup tussen Bayern München en Borussia Dortmund. Ribéry, die sukkelt met een knieblessure, zal echter nog niet van de partij zijn.

 

135 keer gelezen