Defour: "Anderlecht is geen stap terug"

"Bij Anderlecht wil ik weer de speler worden die ik vroeger was", verklaarde Steven Defour woensdag op zijn voorstelling bij de landskampioen.

"Ik zie dit niet als een stap terug. Alle wedstrijden spelen bij Anderlecht is beter dan slechts de helft bij Porto. En als ik het hier waar kan maken, kan ik daarna misschien weer twee stappen vooruit zetten. Ik heb altijd veel respect gehad voor Anderlecht en kon het met de directie goed vinden. Ze wilden me er echt bij hebben en waren bereid daar de nodige middelen voor vrij te maken. Dat maakte de keuze ook eenvoudig. PSV wilde me wel, maar was niet bereid te geven wat Porto vroeg. Het project van PSV en Anderlecht stemt bovendien overeen. Echt lang heb ik er dus niet over moeten nadenken."

"Defour is echt de schakel die we nog misten", stelde trainer Besnik Hasi. "Ik heb in het verleden nog enkele keren tegen hem gespeeld en kan getuigen dat hij het de tegenstander verduiveld lastig maakt. Ik ben dus opgetogen, maar kan niet zeggen dat deze transfer me verbaast. Ik had er eerlijk gezegd wel alle vertrouwen in dat het in orde zou komen. Toch is het wel degelijk een sensationele transfer. Niet alleen Anderlecht, maar ook de Belgische competitie wordt hier beter van. Tot nu toe hebben we al onze competitiewedstrijden gewonnen, maar we haalden toch nog niet het gewenste niveau. Ik hoop dat we met Steven erbij niet alleen zullen blijven winnen, maar ook beter zullen spelen."

Ook Daniel Van Buyten wordt nog in het Astridpark verwacht. "Donderdag verwacht ik witte rook", zei manager Herman Van Holsbeeck daarover.

757 keer gelezen