Ronaldo bezorgt Real de supercup

Real Madrid heeft de Europese supercup gewonnen. De Champions League winnaar was met 2-0 te sterk voor Sevilla, de winnaar van de Europa Leauge. Beide doelpunten kwamen op naam van Cristiano Ronaldo. Het is de tweede keer dat Real de Europese supercup wint.

Real Madrid bracht het duurste elftal aller tijden aan de aftrap. Ronaldo, Bale en Benzema, en daarnaast nog eens de nieuwkomers Toni Kroos en James Rodriguez. Real begon met veel balbezit, maar het grote gevaar bleef uit. WK-revelatie Rodriguez leek wat onder de indruk van z’n nieuwe ploeggenoten, want het waren Gareth Bale en Cristiano Ronaldo die het meest de bal opeisten. Niet toevallig viel de 1-0 ook na een combinatie tussen die twee: Bale leverde de perfecte voorzet af en Ronaldo tikte binnen. Vlak daarna kreeg Sevilla dé kans op 1-1, maar Iker Casillas stond pal.

Na de rust ging Real gewoon op zijn elan door. Een pass van Benzema kwam tot bij Ronaldo en die trapte de 2-0 voorbij Beto, die niet helemaal vrijuit ging. Sevilla kon daarna geen vuist meer maken en Real kreeg nog kansen. James Rodriguez kon z’n eerste voor Real maken, maar raakte niet voorbij Beto. Er gebeurde niet veel meer en Real kon de wedstrijd rustig uitspelen.

Real was vooraf torenhoog favoriet en maakte die rol ook waar. Er werd veel verwacht van nieuwkomers zoals James Rodriguez, maar uiteindelijk was het Cristiano Ronaldo die de Koninklijke de Europese supercup bezorgde.