Club Brugge verliest punten in Waregem

Club Brugge heeft zondag in de slotwedstrijd van de derde speeldag in de Jupiler Pro League niet kunnen winnen van Zulte Waregem. De West-Vlaamse derby eindigde op 1-1. Door het gelijkspel van Blauw-Zwart is Anderlecht de enige ploeg die nog het maximum van de punten heeft en wordt het alleen leider.

Bekijk de samenvatting van Zulte-Waregem - Club Brugge vanaf 00:55, de reacties vanaf 11:06

Een uitverkocht Regenboogstadion zag al in de tweede minuut een doelpunt. Engels kopte een vrije trap door naar Lestienne, die raak trof met het hoofd. Maar de goal werd onterecht afgevlagd wegens buitenspel. Zulte Waregem reageerde meteen via Cissako, maar die besloot op doelman Ryan. Het veelbelovende begin van de wedstrijd kreeg geen vervolg.

Ook de tweede helft kende een aangenaam begin. Na vier minuten was er een hoekschop die via Mechele bij Castillo die de bal in doel verlengde, 0-1. Een kleine 20 minuten later kon Essevee tegenprikken. Een strakke voorzet passeerde enkele Brugse benen en kwam bij Plet terecht. Die twijfelde niet en tikte makkelijk binnen. Meteen het eerste tegendoelpunt van Club Brugge dit seizoen. Drie minuten voor affluiten had Meunier, na een mooie pass van Storm, de 1-2 aan de voeten, maar hij twijfelde te lang en besloot op Bossut. De troepen van Michel Preud'homme moesten genoegen nemen met een punt.

In de stand staat Anderlecht nu alleen op kop met 9 op 9. Het telt twee punten meer dan KAA Gent, Club Brugge en promovendus Westerlo. Zulte Waregem is zevende met vier punten.

6466 keer bekeken