Anderlecht wint flauwe match

Anderlecht blijft ongeslagen in de competitie. Het won thuis met 1-0 van Charleroi, maar kon op voetballend vlak absoluut niet overtuigen. Het was een inspiratieloze vertoning. Dankzij één flits, een rake kopbal van Aleksandar Mitrovic, kon Anderlecht toch winnen.

Bekijk de samenvatting van Anderlecht - Sporting Charleroi vanaf 13:05, de reacties vanaf 24:55.

In het Constant Vanden Stockstadion stond Silvio Proto, hersteld van zijn polsbreuk, opnieuw tussen de palen bij paars-wit. Maar hij kon zijn ploegmaats niet inspireren tot groots voetbal. Rode lantaarn Charleroi was in de eerste helft de evenknie van de landskampioen. Op slag van rust viel dan toch een verrassend doelpunt toen Mitrovic een voorzet van N'Sakala hard tegen de touwen kopte.

De tweede helft bracht geen beterschap. Het was wachten op invaller Suarez die eindelijk voor wat opflakkeringen zorgde  bij Anderlecht. In de 83e minuut zette de Argentijn Mandanda aan het werk met een gekruld schot. Kort hierna legde de bedrijvige Suarez nog tweemaal aan, maar zijn pogingen gingen telkens over.

In de stand komt Anderlecht voorlopig alleen op kop met 9 op 9. Het telt twee punten meer dan KAA Gent, dat zondagnamiddag met 0-1 won op het veld van Standard, en promovendus Westerlo, dat zaterdag 1-1 gelijkspeelde bij Waasland-Beveren. Paars-wit kan enkel nog bijgebeend worden door Club Brugge dat om 20u tegen Zulte Waregem speelt.

4381 keer bekeken