AA Gent pakt volle buit op Sclessin

AA Gent heeft de topper tegen Standard gewonnen met het kleinste verschil. Depoitre maakte na een kwartier in de eerste helft het enige doelpunt van de wedstrijd. Voor Standard is het de eerste nederlaag van het seizoen en zo verliest het het maximum van de punten. AA Gent staat voorlopig met Westerlo op een gedeelde eerste plaats.

Bekijk de samenvatting van Standard - KAA Gent vanaf 00:17, de reacties vanaf 07:17

Weeral Depoitre

Standard, dat kampt met vele geblesseerden, kwam weeral met een B-elftal aan de aftrap. Topscorer Mujangi Bia zat op de tribune. Het beste voetbal en de beste kansen waren meteen voor AA Gent. Na een kwartier was het al raak toen er achterin de Luikse verdediging niet kort genoeg op de man verdedigd werd. Eerst kopte Lepoint op Kawashima, maar Oussalah kon de bal weer voorbrengen, waarop Depoitre de 0-1 tegen de netten schoot. Het derde doelpunt van het seizoen voor de spits van Gent, waardoor hij momenteel samen met Mujangi Bia van Standard topscorer is. AA Gent bleef de betere ploeg, maar creëerde geen grote kansen meer. Een inspiratieloos Standard sleepte zicht naar de tweede helft.

Sterke Sels

De Rouches begonnen sterker aan de tweede helft, maar AA Gent-doelman Sels stond telkens in de weg. Op de counter kregen de Buffalo’s nog af en toe een kans, maar ze konden de wedstrijd niet afmaken. Standard kon nooit een vuist maken en bleef onmondig voetballen. De ploeg van coach Hein Vanhaezebrouck kon makkelijk stand houden en wint zo met 0-1 in de hel van Sclessin. Al was die hel vandaag ver weg.

Gedeeld eerste

Dankzij de driepunter komt Gent op zeven punten en beent het in de stand helemaal bovenin het verrassende Westerlo bij. Een belangrijke en deugddoende overwinning voor AA Gent na twee mindere jaren. 

3959 keer bekeken