KV Oostende boekt zuinige zege

KV Oostende heeft zijn eerste overwinning van het seizoen beet. In het Jan Breydel-stadion won het met 0-1 van Cercle Brugge. Er waren weinig grote kansen van beide kanten, maar het was de kustploeg die met de zege aan de haal gingen.

Bekijk de samenvatting vanaf 0:50 en de reacties vanaf 6:54.

De eerste helft was voor een bedrijvig Oostende. Spits Elimane Coulibaly kon na 10 minuten als eerste dreigen op vrije trap. Spelverdeler Franck Berrier schilderde de vrije trap op het hoofd van Coulibaly, maar zijn kopbal ging een metertje naast. Bij Oostende was vooral de Costa Ricaan John Jairo Ruiz een gesel voor de Cercle Brugge-defensie. Net voor rust begon Ruiz aan een mooie rush vanaf de eigen helft. Hij zag zijn in eerste instantie zijn schot gestopt door Cercle-doelman Olivier Werner, maar Franck Berrier stond op de juiste plaats en kon in de rebound makkelijk de 0-1 binnen tikken

Na de pauze ging het spel meer over en weer. Dat leverde vooral corners op, maar die brachten weinig gevaar. De jongens van Lorenzo Staelens probeerden wel, maar creëerden geen echt grote kansen. De jonge Sam Valcke, die aan het begin van de tweede helft inviel, kwam nog het dichtste bij de gelijkmaker met een afstandsschot dat net over ging. Het laatste kwartier waren de mannen van Oostende-coach Vanderbiest duidelijk door hun beste krachten heen. Toch wisten ze stand te houden en hun voorsprong te behouden. Net voor affluiten kon Jonathan Wilmet op counter de wedstrijd voor KV Oostende beslissen, maar hij verzuimde het af te maken.

Een zuinige en kostbare zege voor KV Oostende dat zo zijn eerste punten van het seizoen pakt. Volgende week krijgt de kustploeg KV Mechelen op bezoek. Voor Cercle Brugge is het na twee gelijke spelen nog altijd wachten op de eerste zege van het seizoen. Misschien lukt dat volgende week als het kan stunten in de derby tegen stadsgenoot Club Brugge.

1589 keer bekeken