Tubeke in zee met Zuid-Koreanen

De verantwoordelijken van tweedeklasser AFC Tubeke en het Zuid-Koreaanse evenementenbureau Sportizen hebben hun samenwerking officieel voorgesteld. Hoeveel geld de Zuid-Koreanen op tafel leggen, werd evenwel niet bekendgemaakt.

"Sportizen is een partner en investeerder die thuis is in het organiseren van evenementen en bovendien is het bedrijf al langer actief in onder andere het golf, de Formule 1 en de skisport", aldus Tubeke-voorzitter Raymond Langendries, die aangaf dat de club de samenwerking broodnodig had na het vertrek van twee sponsors (Duferco en NLMK).

"Net als veel andere tweedeklassers beleven wij financieel moeilijke tijden. We ontvangen bijna geen televisiegelden, maar moeten wel voldoen aan dezelfde verplichtingen als de eersteklassers. Wat ons betreft is dat schrijnende situatie die het niveau van het Belgische voetbal zeker niet ten goede komt."

Concreet zal Tubeke voortaan deels een bvba en deels een nv worden. Van die naamloze vennootschap zal Sportizen de meerderheid bezitten, waardoor de Zuid-Koreanen ook inspraak zullen hebben in het dagelijkse bestuur van de club.

Voor de komende drie jaar werd alvast een businessplan opgesteld. "Al werden daarin vooral plannen op langere termijn voorzien", zegt Langendries. Via de samenwerking met Tubeke zullen jonge talentvolle Zuid-Koreaanse voetballers ook kunnen proeven van het voetbal in Europa. Momenteel komen al zeker twee Koreanen de gelederen versterken.

Met het akkoord heeft Langendries alvast een duidelijk doel voor ogen. "Een stabiele eersteklasser worden en de voetbalvreugde terugbrengen in het Leburtonstadion."

Tubeke speelde in 2008-2009 één seizoen in eerste klasse. Vorig seizoen eindigde de Waals-Bravantse club in tweede op de zesde plaats.

 

311 keer gelezen