Volgende week uitspraak zaak Suarez

Het Internationaal Sporttribunaal TAS heeft vandaag in Lausanne de zaak van de Uruguayaanse international Luis Suarez tegen de Wereldvoetbalbond FIFA behandeld. "Een uitspraak volgt zo snel mogelijk, waarschijnlijk nog voor het einde van volgende week",meldde het TAS.

Suarez wil voor het TAS strafvermindering bekomen voor het bijtincident op de Wereldbeker in Brazilië. In de laatste groepswedstrijd tegen Italië beet hij verdediger Giorgio Chiellini in de schouder. Het kostte hem een schorsing van negen interlands en een verbod om zich vier maanden lang met voetbal gerelateerde zaken bezig te houden. Zo kan hij nog niet trainen met zijn nieuwe club Barcelona, waar hij deze zomer na vier seizoenen Liverpool tekende.

Het beroep bij het TAS werd ingediend door de speler, de Uruguayaanse federatie en Barcelona. Suarez wordt ook gesteund door de spelersvakbond FIFPro. Die vraagt het TAS in een communiqué om mild te zijn. "De strafmaat was niet in verhouding", stelt de FIFPro. "Suarez wordt meerdere keren gestraft voor hetzelfde vergrijp. Negen interlands niet mogen spelen, dat betekent in de praktijk een schorsing van twee jaar. En met de ban van vier maanden ontneemt men hem het recht op arbeid. Bovendien werd Suarez al publiek aan de schandpaal genageld. Dat is ook al een sanctie op zich. We hopen dat het TAS met deze argumenten rekening zal houden en de straf gedeeltelijk voorwaardelijk zal maken. Gecombineerd met een verplichte therapie, zal dat als opvoedende straf veel beter werken."

 

253 keer gelezen