Drogba stopt als international

De Ivoriaanse spits Didier Drogba houdt het voor bekeken als international. Dat heeft de 36-jarige aanvaller van Chelsea zelf laten weten.

"Met spijt in het hart heb ik besloten om een punt te zetten achter mijn internationale carrière. De voorbije twaalf jaar bij Ivoorkust zaten vol emoties. Van bij mijn allereerste oproeping tot mijn laatste wedstrijd heb ik altijd alles gegeven voor mijn land", klinkt het.

"Ik ben heel blij dat ik gedurende acht jaar kapitein was van mijn team en dat ik met mijn land drie Wereldbekers en twee finales van het Afrikaans landenkampioenschap heb mogen spelen", aldus Drogba, die ook nog dankwoorden had voor fans en medespelers.

De laatste wedstrijd van Drogba voor Les Eléphants was de derde en laatste groepswedstrijd van de Ivorianen op het voorbije WK in Brazilië. Drogba stond in de in extremis met 2-1 verloren partij tegen Griekenland in de basis en werd een kwartier voor tijd vervangen.

Twee weken geleden raakte nog bekend dat Drogba terugkeert naar Stamford Bridge. De Ivoriaanse aanvaller kwam over van de Turkse vicekampioen Galatasaray, waar hij einde contract was, en tekende een contract voor een seizoen bij de club van Rode Duivels Eden Hazard en Thibaut Courtois. Drogba verdedigde tussen 2004 en 2012 ook al de kleuren van de Londense topclub.

 

132 keer gelezen