Club komt nooit in de problemen

Club Brugge heeft zich makkelijk geplaatst voor de laatste voorronde van de Europa League. Het won, zonder echt te overtuigen, van Brøndby met 0-2. Castillo en Menegazzo zorgden voor de doelpunten.

Club startte met een fel gewijzigde ploeg in vergelijking met de heenmatch. Davy De Fauw mocht zijn debuut maken. Ook Jørgensen, Storm en Sobota mochten aan de wedstrijd beginnen. Een echt Deens openingsoffensief bleef uit. Szymanowski zorgde wel voor wat dreiging op de rechterkant, maar echt doelgevaar kwam er niet uit. Op het halfuur ging een vrije trap van Kahlenberg via de lat maar net over. Brøndy had het overwicht, maar het was Club dat scoorde.  Castillo, tot dan toe onzichtbaar, krulde een vrije trap mooi in de hoek . Vlak voor de rust werd het nog beter voor Club. Fernando Menegazzo profiteerde van mistasten in de Deense verdediging en stifte knap de 0-2 in doel.

De wedstrijd was gespeeld en de tweede helft leek een maat voor niets. Brøndby probeerde nog wel, maar vond telkens Mat Ryan op zijn weg. Club controleerde en speelde de wedstrijd rustig uit. Zo plaatst Club Brugge zich , in tegenstelling tot vorig jaar, voor de laatste voorronde voor de Europa League. 

 

1751 keer gelezen