Club zuinig voorbij Lierse

Bekijk de samenvatting van Club Brugge - Lierse vanaf 0:55 en de reacties vanaf 10:58.

Op de tweede speeldag in de hoogste nationale voetbalafdeling heeft Club Brugge zondag met 1-0 gewonnen van Lierse. In een wedstrijd met weinig kansen scoorde Lior Refaelov het enige doelpunt drie minuten voor rust uit een vrije trap. Lierse beëindigde de wedstrijd met tien na een tweede geel voor Ludovic Buysens in de 88e minuut.

Extra-sportieve hoogtepunten waren er wel voor aanvang van de partij. De Lierse-fans toonden zich bijzonder sportief door een spandoek te ontrollen met steunbetuigingen voor Club Brugge-doelman Vladan Kujovic, die onlangs aan een kwaadaardige niertumor geopereerd werd. De aftrap werd, in Club Brugge-truitje, gegeven door WK-babe Axelle Despiegelaere. Eerder deze week had Oostende aangekondigd dat Axelle daar vrijdag de aftrap van de wedstrijd tegen Anderlecht zou komen geven, maar uiteindelijk stuurde de ontdekking van het WK haar kat naar de kust.

Dankzij de zege komt Club Brugge met het maximum van zes punten samen met RSC Anderlecht, Standard en Westerlo op kop in de Jupiler Pro League.