Standard wint met B-ploeg

Bekijk de wedstrijdsamenvatting vanaf 11:30 en de reacties vanaf 18:54.

Op de tweede speeldag in de Jupiler Pro League is Standard Luik zaterdag met 2-3 gaan winnen op het terrein van KV Kortrijk. Bij de rust was het 1-1 gelijk.

Rust voor CL

Met het oog op de terugwedstrijd van dinsdag in de derde voorronde van de Champions League tegen Panathinaikos had Standard-trainer Guy Luzon een groot deel van zijn basisspelers op de bank gezet. Die gok pakte maar op het nippertje goed uit in het Guldensporenstadion.  Zarko Tomasevic bracht de thuisploeg in de 14e minuut op voorsprong. Elf minuten later miste Ivan Santini van op elf meter de kans om de score te verdubbelen. Zijn strafschop werd gekeerd door doelman Eiji Kawashima. Scheidsrechter Alexandre Boucaut had de bal op de stip gelegd na een fout van Dino Arslanagic binnen de zestien. In de 38e minuut bracht Astrit Ajdarevic Standard langszij.

Wissels

Standard startte de tweede periode met Jelle Van Damme en Geoffrey Mujangi Bia in de plaats van youngsters Ali Yasar en Deni Milosevic. Die wissels brachten meteen op. Na twee minuten scoorde Yanis Mbombo de 1-2. Twintig minuten voor tijd bracht Gertjan De Mets Kortrijk weer op gelijke hoogte. Inmiddels had aanwinst Tony Watt zijn debuut voor Standard gemaakt. Het enfant terrible, vorig jaar door Celtic Glasgow uitgeleend aan Lierse, mocht in de 64e minuut invallen.

Bibberen

In de slotfase moest Kawashima Standard meermaals overeind houden. Toch waren het de bezoekers die nog met de drie punten aan de haal gingen. Na een fout op Watt kon Mujangi Bia in de slotminuut van op de penaltystip de 2-3 eindstand vastleggen. 

Maximum

Dankzij de zege komt Stadard met het maximum van zes punten naast RSC Anderlecht. De landskampioen won vrijdag met 0-2 in Oostende. Kortrijk start de competitie met een nul op zes.

6599 keer bekeken