Anderlecht wint van Oostende met 0-2

Bekijk het wedstrijdverslag vanaf 0:40 en de reacties vanaf 8:15.

RSC Anderlecht heeft vrijdagavond de tweede speeldag geopend met een 0-2 zege bij Oostende. Bij de rust stond de 0-0 nog op het bord. Aleksandar Mitrovic opende de score in de 58e minuut, in blessuretijd legde Matias Suarez de eindstand vast.

Al bij al speelde Anderlecht zeker geen goeie partij aan de kust. In de eerste helft kwam het amper tot kansen tegen een goed georganiseerd Oostende. Het slordige spel van de landskampioen speelde zeker ook een rol. Oostende kwam wel een aantal keer piepen, via Ruiz en Berrier, maar Kaminski stond pal. Het enige wapenfeit van Anderlecht was wel enig mooi: Cyriac probeerde een omhaal, Ovono zat in de goede hoek.

Na de pauze was het opnieuw Oostende dat het meeste naar het doel van Anderlecht trok, maar op een scherpe counter kwam de bal bij Mitrovic. Hij twijfelde niet en knalde de bal voorbij Ovono: 0-1 net voor het uur. Oostende reageerde wel meteen met een afgeweken schot van Siani. Ook Ruytinx kwam nog eens opzetten, maar de gelijkmaker bleef uit.

In blessuretijd kon de ingevallen Suarez de match volledig beslissen. Hij rondde een solo knap af: 0-2, meteen de eindstand.

Vorige week scoorden zowel Mitrovic als Suarez ook al in de 3-1 zege tegen Moeskroen. Na twee speeldagen heeft landskampioen Anderlecht het maximum van zes punten. Oostende heeft nog geen punten. Vorige week verloor de kustploeg met 2-0 op het veld van Lierse.

 

11096 keer bekeken