Lukaku bij Everton: "Alsof ik thuiskom"

“Ik ben heel erg blij hier opnieuw te zijn”, zei Romelu Lukaku bij zijn officiële voorstelling bij Everton. De 21-jarige Rode Duivel maakte vandaag zijn overstap naar het team uit Liverpool. Lukaku tekent een contract voor vijf seizoenen en krijgt het rugnummer 10 bij Everton, dat 35 miljoen euro op tafel legt voor Lukaku.

“Ik heb een heel goede band met de club, met de spelers en met de coach. Het voelt alsof ik hier thuishoor”, zei Lukaku, die vorig jaar al op huurbasis voor Everton speelde. “Eerlijk gezegd had ik na vorig seizoen al het gevoel dat ik hier nog zou terugkeren.”

“Eén van de beste spitsen in de wereld”

“Het voordeel tegenover vorig jaar is dat ik nu de voorbereiding kan meemaken met de club. Bovendien was het ook belangrijk een definitieve overstap te maken, in plaats van opnieuw uitgeleend te worden. We willen met Everton aansluiten bij de top-vier van beste teams in Engeland en daar gaan we dit jaar alles aan doen.”

“Lukaku heeft een enorm potentieel”, reageerde Everton-coach Roberto Martinez op de voorstelling van Lukaku bij Everton. “Misschien durft hij zelf de ambitie niet uit te spreken, maar Lukaku kan één van de beste spitsen ter wereld worden.” 

1491 keer bekeken