Divock Origi terug in Rijsel

Divock Origi (19) is na een welverdiende vakantie terug in Rijsel. De Belgische WK-revelatie zegt in een filmpje op de website van de Franse eersteklasser uitgerust te zijn voor het nieuwe seizoen.

"Het doet plezier om terug te zijn", zegt de jonge aanvaller in het filmpje. "Het is leuk dat ik mijn ploegmaats en vrienden weer kan zien op het terrein." Naast Origi tekenden ook Salomon Kalou, Vincent Enyeama en Rio Mavuba voor het eerst present sinds het WK. Zij werken eerst een gepersonaliseerd trainingsschema af.

"Bedoeling is nu om de intensiviteit stap per stap op te drijven en te werken aan het fysieke aspect", zo zegt Origi voorts. "Ik heb een korte, maar goede vakantieperiode achter de rug. Ik voel me goed en klaar om aan het seizoen te beginnen."

Het is nog steeds niet duidelijk of de jonge aanvaller nu eigendom is geworden van Liverpool, de club van Simon Mignolet. Officieel werd er nog niets gemeld, maar de vermoedens zijn sterk dat Origi getekend heeft bij 'The Reds' en nog één seizoen aan Rijsel wordt uitgeleend.

De jonge Rode Duivel is sinds het WK gegeerd wild op de transfermarkt. Het witte konijn van Marc Wilmots viel op door zijn snelheid en kracht en scoorde één doelpunt in Brazilië (de winning goal tegen Rusland).

Sinds 2010 draagt hij het shirt van Rijsel. Voordien doorliep hij de jeugdreeksen van Harelbeke en Racing Genk.

 

502 keer gelezen