Standard begint sterk aan competitie

Standard heeft de voetbalcompetitie geopend met een ruime overwinning tegen Charleroi. Op het eigen veld wonnen de Rouches met 3-0, na doelpunten van Mujangi Bia en Carcela.

De troepen van trainer Guy Luzon domineerden de eerste helft, ondanks een slecht bespeelbaar veld. Mujangi Bia opende in de 13e minuut de score. Vanuit een scherpe hoek verschalkte hij doelman Mandanda. Zes minuten later was het opnieuw prijs voor de vicekampioen. Dezelfde Mujangi Bia dribbelde zich voorbij enkele verdedigers van Charleroi, om vervolgens de 2-0 binnen te schuiven.

Na de pauze kreeg Charleroi evenmin greep op de wedstrijd. Integendeel, het was Carcela die tien minuten ver in de tweede helft een vrije trap mooi in de rechterbenedenhoek plaatste. Standard haalde de voet van het gaspedaal, al knalde Van Damme nog tegen de paal. Een onmachtig Charleroi vond bij enkele doelpogingen Kawashima op zijn weg.

Morgenavond ontvangt Waasland-Beveren om 18u Club Brugge. Twee uur later staan de wedstrijden Cercle Brugge-AA Gent, Lierse-KV Oostende en Westerlo-Lokeren op het programma. Zondag ontmoet KV Mechelen om 14u30 Racing Genk. Om 18u staat landskampioen Anderlecht tegenover promovendus Moeskroen-Péruwelz. Zulte-Waregem en KV Kortrijk sluiten om 20u de eerste speeldag af met een burenduel.

8250 keer gelezen