Didier Drogba keert terug naar Chelsea

De Ivoriaan Didier Drogba keert terug naar Chelsea. De spits was einde contract bij het Turkse Galatasaray en tekent voor één seizoen bij de Londense club. 

Drogba reageert op de website van Chelsea: "Dit was een eenvoudige beslissing. Ik kon de kans niet laten liggen om opnieuw met José Mourinho te werken. Iedereen weet dat ik een speciale relatie heb met deze club. Hier heb ik me altijd thuis gevoeld."

Een thuis is Stamford Bridge zeker voor Drogba, dat bleek ook afgelopen seizoen in het Champions League-duel tussen de Londense club en Galatasaray. De supporters van de Blues zorgden met indrukwekkende spandoeken voor een warm welkom voor Drogba. 

Trainer José Mourinho liet eerder al weten dat hij de spits er graag terug bij had. "Wij willen titels winnen en Didier is een van de beste aanvallers in Europa. Hij is nog steeds op Premier League-niveau."

De komst van Drogba naar Chelsea betekent slecht nieuws voor onze landgenoot Romelu Lukaku. Naast Drogba moet de Rode Duivel ook de concurrentie aangaan met Diego Costa en Fernando Torres. Zijn vertrek lijkt dan ook nabij.  

253 keer gelezen