Zidane stapt op als trainer bij Madrid

Zinédine Zidane stapt op als trainer bij Real Madrid. Dat heeft de 45-jarige Fransman donderdagmiddag bekendgemaakt op een persconferentie: "Volgens mij is dit het juiste moment."

"Ik weet dat het een raar moment is", begint Zidane, "maar ik denk dat het een belangrijk moment is. We moesten dit doen, voor iedereen. Volgens mij moet deze ploeg blijven winnen en ik denk dat hiervoor verandering nodig is. Na drie jaar is er een ander discours nodig.

Zidane nam in januari 2016 over van de ontslagen Rafael Benitez. Daarvoor coachte hij anderhalf jaar de B-ploeg van de 'Koninklijke'. Hij had nog een verbintenis tot 2020. Onder de hoede van Zizou veroverde Real drie keer na elkaar de Champions League (2016, 2017, 2018). Vorig weekend triomfeerden de Spanjaarden in de finale op het kampioenenbal door Liverpool met 3-1 te verslaan.

Record
De Fransman werd zo de eerste coach ooit die drie keer op rij de Champions League kon winnen. Met Zidane op de bank won Real ook een keer La Liga (2017) en de Spaanse Supercup (2017), en twee keer de UEFA Super Cup (2016, 2017) en het WK voor clubs.