Zidane: “Ronaldo op 140% is ook niet slecht”

Trainer Zinedine Zidane van Real Madrid kan straks voor het derde jaar op rij de finale van de Champions League winnen. Daarvoor moet de Fransman een paar lastige keuzes maken in zijn basiselftal. Vooral op het middenveld en voorin heeft trainer vele opties.

Cristiano Ronaldo verschijnt volgens Zidane topfit aan de aftrap, hoewel de Portugees een paar weken aan de kant heeft gestaan met een enkelblessure. Ronaldo scoorde vorige week nog bij zijn rentree tegen Villarreal. “Cristiano leeft voor zulke wedstrijden. Hij is helemaal in orde. Cristiano zit misschien niet op 150 procent, maar wel op 140 en dat is zeker niet slecht'', zei Zidane met een knipoog.

Of Gareth Bale ook in die basiself zal starten, is nog een groot vraagteken. De aanvaller uit Wales zat de laatste maanden vaak op de bank, maar de afgelopen weken in de Spaanse competitie aantoonde in vorm te zijn. “Het moeilijkste voor een trainer is het kiezen van je elftal, zeker voor een finale”, zei Zidane op zijn persconferentie in Kiev. “Sommige spelers die mee zijn, zullen niet eens op de bank zitten. Anderen halen wel de wedstrijdselectie, maar komen niet van de bank af. Dat is moeilijk, maar het hoort bij mijn baan. Het is mijn taak om die keuzes te maken.”