Wellens klopt Giro-winnaar Dumoulin

Tim Wellens heeft zaterdag de zesde etappe gewonnen in de BinckBank Tour. Onze landgenoot klopte in een sprint met twee Giro-winnaar Tom Dumoulin, die de leiderstrui overneemt van Lars Boom. De Belgen deden het trouwens uitstekend vandaag. Zo stonden er vier landgenoten in de top vier en in totaal zes in de top tien. 

Een zestal kleurde de vroege vlucht van de dag in de Ardennenetappe van de BinckBank Tour. De Nederlanders Weening (Roompot) en Van Baarle (Cannondale) kregen het gezelschap van de Duitser Martin (Katusha), de Fransman Gougeard (AG2R), de Australiër Sutherland (Movistar) en de Brit Geoghegan Hart (Sky). Hun voorsprong steeg maximaal tot iets meer dan vijf minuten, maar nog voor de finale werd het zestal opnieuw ingerekend.

Op 25 kilometer van de aankomst trokken Wellens en Sagan in de aanval. De wereldkampioen kreeg af te rekenen met een lekke band en werd voorin vervangen door Dumoulin. Het duo hield een groepje achtervolgers met Van Avermaet, Naesen, Stuyven, Valgren Andersen en Benoot op afstand. Wellens klopte op de hellende aankomststrook in Houffalize Dumoulin in de spurt.

Zondag wacht de renners de laatste etappe in de BinckBank Tour, een rit van 193,5 kilometer tussen Essen en Geraardsbergen. In de Vlaamse Ardennen, met onder meer een beklimming van de Muur van Geraardsbergen, wordt de strijd om het eindklassement beslecht.

Top 10: 

  1. Tim Wellens
  2. Tom Dumoulin
  3. Jasper Stuyven
  4. Greg Van Avermaet
  5. Tiesj Benoot
  6. Michael Valgren Andersen
  7. Oliver Naesen 
  8. Nils Politt
  9. Sep Vanmarcke
  10. Dion Smith

Bron: Belga (vda)