Voetbalbond: "Begrip voor teleurgestelde fans"

“De preselectie van onze bondscoach Robert Martinez wordt niet door iedereen op applaus onthaald, en daar hebben we begrip voor.” Dat zegt de Koninklijke Belgische Voetbalbond in een persbericht op Twitter. Volgens de Bond is dat het beste bewijs dat de fans van de Rode Duivels gepassioneerd zijn én zich betrokken voelen bij hun team.

Bondscoach Roberto Martinez maakte gisteren zijn voorselectie bekend voor het WK in Rusland, maar daar waren niet alle fans even blij mee. De reden? Radja Nainggolan werd niet geselecteerd, volgens de bondscoach vanwege “tactische redenen”. 

De Koninklijke Voetbalbond zegt in een persbericht op Twitter dat ze de kritiek op die beslissing begrijpt. “De preselectie werd niet door iedereen op applaus onthaald. Als KBVB hebben we hier begrip voor. Het is het beste bewijs dat de fans van de Rode Duivels gepassioneerd zijn en zich betrokken voelen bij hun team.”

Twaalfde man
In het bericht roept de Voetbalbond alle fans wel op om de Duivels te blijven steunen. "Meer dan ooit roepen we onze twaalfde man op om zich als één blok achter de Rode Duivels te scharen. Zowel de spelers als de technische staf zijn bijzonder gemotiveerd om van dit WK een groot succes te maken. Toch kunnen zij dit alleen maar realiseren met de steun van alle fans."

De Voetbalbond laat er ook geen twijfel over bestaan: ze blijven achter hun bondscoach staan. “We hebben als KBVB besloten om het contract van onze bondscoach te verlengen. Dat hebben we gedaan omdat we hem de juiste persoon vinden om de Rode Duivels te leiden.”

Lees hier het volledige persbericht: