Venus en Muguruza in finale Wimbledon

De vrouwenfinale op Wimbledon gaat dit jaar tussen de Amerikaanse Venus Williams (WTA 11) en de Spaanse Garbine Muguruza (WTA 15). Voor Williams is het haar negende finale op het Londense gras, Muguruza staat voor de tweede keer in de eindstrijd. 

De oudste Williams-zus (37) versloeg vanmiddag de e Britse Johanna Konta (WTA 7) na één uur en zestien minuten in twee sets (6-4 en 6-2).

Venus Williams debuteerde twintig jaar geleden op het gras van de All England Lawn Tennis and Croquet Club. Sindsdien bereikte ze acht keer eerder de finale. Vijf keer won ze het toernooi (2000, 2001, 2005, 2007, 2008) ook. Williams is de oudste finaliste sinds Martina Navratilova in 1994 als bijna 38-jarige runner-up werd.

VS - Spanje
In de finale neemt Williams het op tegen de Spaanse Garbine Muguruza (WTA 15), die eerder op de dag in de andere halve finale in twee korte sets (6-1 en 6-1) korte metten maakte met de Slovaakse revelatie Magdalena Rybarikova (WTA 87).

Voor de 23-jarige Spaanse is het haar tweede finale op het 'heilige gras'. Twee jaar geleden stootte ze een eerste keer door tot de eindstrijd. Toen verloor Muguruza met twee keer 6-4 van Serena Williams. In 2016 nam ze revanche door de Amerikaanse te verslaan in de finale van Roland Garros, voor Muguruza haar eerste (en tot nog toe enige) grandslamtitel.