Van der Poel: "Geen pech? Dan win ik WK"

Mathieu Van der Poel was zondag de grootste pechvogel tijdens het WK veldrijden. De Nederlandse topfavoriet reed vier keer lek en bij de laatste keer moest hij concurrent Wout van Aert laten gaan. “Zonder pech word ik wereldkampioen”, reageert een ontgoochelende Van der Poel.

Het WK werd zoals verwacht een titanenduel tussen Van der Poel en van Aert, maar pech nekte de Nederlandse kampioen. “Dit is gewoon pech hebben. De foute stenen tegenkomen tijdens de cross en altijd lek rijden.”

Van der Poel kon zijn tranen niet tegenhouden na de cross. “Ik heb dat niet snel, maar als het toch zo is, wil dat zeggen dat ik echt ontgoocheld ben.” Op de vraag wie wereldkampioen zou worden zonder al die lekke banden antwoordt de Nederlander overtuigd: “Ik!

"Pech onderdeel veldrijden"
Over dat laatste is Wout van Aert niet overtuigd. "Die vraag brengt niet veel op. het is heel jammer dat het zo is gelopen, maar ik voelde mij ook goed. Dat bewijs ik met een heel snelle ronde na die pech van Mathieu. Pech is jammer genoeg onderdeel van het veldrijden en dat zal nooit veranderen.