Van der Poel: "Frustraties weggereden"

Mathieu Van der Poel reed woensdag in Maldegem zijn frustraties weg van het voorbije WK. “Ik moest mezelf wat opladen om naar deze cross te komen, maar er was zoveel volk en enthousiasme dat dat positief werkte op mij. Ook voor de cross stond er heel veel man aan de camper en toen heb ik snel de knop omgedraaid om me hier te tonen.”

Wout van Aert eindigde net naast het podium in Maldegem. “Ik voelde zelf dat Mathieu volgen totaal geen optie was. Tim (Merlier) heeft echt een goede conditie, maar heeft het nog niet vaak kunnen laten zien. Ik vond dat hij verdiende op het podium te staan. Dat heeft hij vooral zelf gedaan en heb hem ook een beetje geholpen. Vanaf dat ik voelde dat Mathieu veel sterker was, heb ik volledig de kaart van Tim getrokken.”

Van der Poel was niet de enige die afgelopen weekend met lekke banden kreeg af te rekenen en in Maldegem met frustraties rond reed. Dat was ook het geval bij Michael Vanthourenhout, die tweede werd. “De frustratie was redelijk groot na het WK en ik wilde dat rechtzetten.”

Tim Merlier – ploegmaat van Wout van Aert – eindigde als derde. Hij kon zijn tranen amper bedwingen bij het over de meet rijden, want hij moest dinsdagavond afscheid nemen van zijn grootmoeder. “Deze podiumplek is heel speciaal. Ik besefte ook niet dat ik in koers was. Ik moet Wout (van Aert) bedanken voor zijn steun.”